Praktisch Kwaliteits Management

In de laatste jaren hebben veel Surinaamse bedrijven kwaliteitsmanagementsystemen volgens internationale ISO-normen opgezet, geïmplementeerd en laten certificeren. Inmiddels zijn meer dan 200 bedrijven in Suriname ISO-gecertificeerd. Kwaliteitszorg is dan ook een belangrijk vakgebied geworden, waarbij bedrijven streven naar een duurzame bedrijfsvoering en betere marktkansen, zowel nationaal als internationaal.

Om organisaties te ondersteunen bij het opzetten, onderhouden en verbeteren van (kwaliteits)managementsystemen, biedt Clear IT Solutions de opleiding “Praktisch Kwaliteitsmanagement” (PKM) aan. Deze opleiding was voorheen beschikbaar via zusterbedrijf 4U Business Solutions, maar is nu overgenomen door Clear.

Doelstellingen en Inhoud

De opleiding “Praktisch Kwaliteitsmanagement” is ontworpen om kwaliteitsmanagers de benodigde kennis en vaardigheden te bieden voor hun rol. Na voltooiing van deze opleiding kunnen deelnemers een (kwaliteits)managementsysteem opzetten, onderhouden en verbeteren op een praktische manier. De opleiding richt zich op zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden, en behandelt de ISO 9001:2015 normen en andere relevante kwaliteitsmanagementprincipes.

Doelgroep en Toelatingseisen

Deze opleiding is bedoeld voor iedereen binnen een organisatie die verantwoordelijk is voor kwaliteitszorg en zich verder wil ontwikkelen in dit vakgebied. Ideale kandidaten hebben een HBO-werk- en denkniveau en enkele jaren relevante werkervaring.

Programma

De opleiding bestaat uit 16 sessies van maximaal 3,5 uur per sessie, verspreid over een periode van maximaal 6 maanden. Hieronder een overzicht van het programma:

WeekOnderwerpDetails
1Kennismaking & Introductie ISO 9001:2015Overzicht van de norm, principes van kwaliteitsmanagement
2Context van de organisatieBegrijpen van externe en interne factoren die invloed hebben op de organisatie
3Leiderschap en betrokkenheid & ISO en HRRol van het management, kwaliteitscultuur, HR-aspecten
4Planning voor kwaliteitsmanagementsysteemRisicobeheer, kwaliteitsdoelstellingen, planning van veranderingen
5OndersteuningHulpbronnen, competenties, bewustzijn, communicatie
6UitvoeringOperationele planning en controle
7Evaluatie van prestatiesMonitoring, meting, analyse, evaluatie
8Intro Interne auditVoorbereiding, uitvoering, opvolging van interne audits
9ManagementbeoordelingInput, output, proces van managementbeoordeling
10Continue verbeteringMethoden en technieken voor continue verbetering
11Documentatie en registratieBeheer van gedocumenteerde informatie
12KlantgerichtheidBegrijpen en voldoen aan klantvereisten
13Omgaan met risico’s en kansenMethoden voor risicobeoordeling en -beheer
14Correctieve actiesIdentificeren en implementeren van correctieve acties
15Presentatie EindprojectAnalyse van echte scenario’s en discussie
16Examen, Afsluiting en EvaluatieToetsing, overzicht van de cursus, feedback van deelnemers

Werkwijze

De opleiding combineert theorie met praktische toepassingen. Deelnemers brengen praktijkcases in en lichten deze toe aan de groep. Kennisuitwisseling en interactieve sessies zijn essentieel. Deelnemers worden verwacht tijdens de opleiding actief te werken aan een kwaliteitsmanagementsysteem binnen hun organisatie volgens de ISO 9001:2015 norm. Begeleiding door trainers is mogelijk tegen additionele kosten.

Toetsing en Certificering

De opleiding wordt afgesloten met een theoretisch examen en een praktijkopdracht. De beoordeling vindt plaats op basis van verschillende onderdelen zoals presentie, participatie, theorie-examen, eindpresentatie, verdediging en de praktijkopdracht. Bij succesvolle afronding ontvangen deelnemers een digitaal certificaat van Clear IT Solutions.

Trainers

Onze trainers hebben jarenlange ervaring in het Surinaamse bedrijfsleven en zijn zelf Lead Auditor voor de ISO 9001 norm. Ze hebben samen meer dan 100 bedrijven succesvol begeleid naar ISO-certificering en meer dan 500 personen getraind op het gebied van kwaliteitsmanagement.

Inschrijven

Neem contact met ons op voor meer informatie en om u in te schrijven voor de opleiding Praktisch Kwaliteitsmanagement 2024.

Recente Berichten