Diaspora

“Een diaspora (naar Oudgrieks διασπορά; verstrooiing, uitzaaiing; (de klemtoon ligt op de eerste a) is een grootschalige verspreiding van een volk over verschillende delen van de wereld”

Waarover gaat het?

Wat houdt het begrip diaspora eigenlijk en wat betekent het voor Suriname? Het antwoord op die vragen blijven we u vooralsnog schuldig. Wel gaan we de komende tijden op zoek ernaar.

Waarde van de diaspora voor Suriname

Veel personen van Surinaamse herkomst zijn succesvol buiten Suriname. De kennis, vaardigheden, inzichten en ook het kapitaal welke zij bezitten kan van toegevoegde waarde zijn voor het land Suriname.

In de afgelopen tijd is er veel geschreven en gesproken over dit onderwerp. Concrete resultaten van de diverse initiatieven blijven vooralsnog uit. Desondanks geloven wij in de waarde van de diaspora voor de Surinaamse gemeenschap. In dat kader organiseren wij enkele activiteiten waarbij wij personen die een band met Suriname hebben in de gelegenheid stellen op hun eigen wijze een bijdrage te leveren.

Op dinsdag 4 oktober organiseren wij samen met drs. Marciano Daans een webinar met als onderwerp Bestuurlijke Besluitvormingsprocessen.

Meer info over dit webinar via deze link.

Behoor je tot de diaspora en wil je graag iets voor Suriname doen, laat het ons dan weten en dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.

Clear IT Solutions adviseert en biedt oplossingen voor het datagedreven maken van uw organisatie

Recente Berichten