Digitale transformatie

“Aansluiten op een digitale toekomst, vraagt om digitale transformatie”

Elke organisatie is onderhevig aan veranderende omstandigheden. Om overeind te blijven in een wereld waarin data en digitalisering ‘key’ zijn, moeten bedrijven mee veranderen en digitaal transformeren.

Digitalisering gaat over het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen, het maken van een efficiëntieslag en het vereenvoudigen van interne – en externe communicatie. Maar het gaat ook over kunnen aansluiten op internationaal niveau. Want digitalisering is overal.

Wereldwijd hebben veel bedrijven een digitale transformatie ondergaan. Andere bedrijven en organisaties zitten er middenin. Op lokaal niveau zien we dat veel bedrijven en organisaties in Suriname de slag naar digitale transformatie lastig vinden.

“De vijf stappen naar digitale transformatie: bewustwording, advies, implementatie, training en aftersales”

Wanneer u start met de introductie van digitale processen binnen uw bedrijf, vraagt dit om tijd en een goede begeleiding. Om ervoor te zorgen dat digitalisering binnen een organisatie slaagt, is het belangrijk ervoor te zorgen iedereen ‘aan boord te krijgen’. Met het opstellen van een stappenplan bereiken we dat werknemers, managers, zakenpartners en klanten kunnen meegroeien met uw digitale ambities.

Starten met digitalisering

Hoe start je met digitale transformatie? Hoe word je van achterblijver een teamspeler binnen het digitale landschap? Op deze vragen hebben we bij Clear IT Solutions een helder antwoord. We helpen bedrijven en organisaties in Suriname bij het maken van de juiste digitaliseringsslag in 5 stappen.

1. Bewustwording en vertrouwen. Wij helpen bij het inzichtelijk krijgen hoe uw investering in veranderstrategie gaat zorgen voor meer

productiviteit, meer efficiëntie, betere bedrijfsprocessen en meer zakelijke kansen.

2. Advies. Digitalisering is een iteratief proces. De transitie naar een optimale organisatie gaat in afgemeten stappen. Wij adviseren grondig en helpen uw organisatie, zonder haperende motor die uw organisatie vertraagt.

3. Implementatie. De implementatiefase omvat de voorbereiding en de implementatie van de gekozen oplossing.

4. Training. Onze trainingen zorgen ervoor dat de nieuwe manier van werken op de juiste manier wordt aangeleerd.

5. After sales. Ook na de implementatie van de oplossing blijven wij uw bedrijf of organisatie toekomstgericht begeleiden in het transformatieproces.

Digitale transformatie en toekomstmogelijkheden dankzij data

“Met behulp van digitale tools wordt belangrijke informatie (data) verzameld, geanalyseerd en gebruikt voor optimaliseren van huidige en toekomstige bedrijfsprocessen.”

Digitalisering heeft zich in korte tijd over de hele wereld, binnen elke samenleving verspreid. Een voorbeeld is de enorme hoeveelheid data (big data) die via mobile devices op elk moment beschikbaar is. Data is waardevol. Het wordt binnen bedrijven, organisaties en overheden toegepast als communicatiemiddel, als middel om de dienstverlening te verbeteren en om de eigen positie te versterken. Digitale transformatie zorgt voor een snelle verwerking van data. Gegevens worden op één plek verzameld en kunnen daar worden verwerkt en geanalyseerd. Op deze manier worden bijvoorbeeld klantgegevens verzameld en kunnen ze worden ingezet om bepaalde processen te sturen en te voorspellen.

Klaar voor de toekomst!

Digitale transformatie gaat over het gebruik van digitale technologie om bedrijfsprocessen te verbeteren, taken sneller uit te voeren en communicatie te vereenvoudigen.

Digitalisering is een belangrijk instrument om met minder tijd, klantervaringen te verbeteren en de verkoop of dienstverlening te verhogen. Met name voor Surinaamse bedrijven is investeren in digitale transformatie een kans om aan te sluiten op internationaal niveau.

Clear IT Solutions adviseert en biedt oplossingen voor het voor een succesvolle digitalisering en daarop aansluitende digitale transformatie.

Note

A. Digitale transformatie: leidt tot andere processen, een ander business model, een andere relatie met klanten en een andere bedrijfscultuur

B. Digitalisatie: toepassen van digitale technologie om te veranderen en te optimaliseren. Bijvoorbeeld een e-mail met een bepaalde inhoud automatisch beantwoorden; een chatbot inzetten op de website

C. Digitalisering: van fysiek naar digitaal. Bijvoorbeeld een document scannen en online opslaan; een taart online bestellen en betalen; een e-mail versturen

Ten behoeve van de website trekken we A en B samen en beschouwen het als 1 proces. Digitalisering is de voorloper op digitale transformatie.

Recente Berichten