Workshop directiebeoordeling

De periodieke directiebeoordeling is één van de belangrijkste onderdelen binnen uw managementsysteem. De prestaties en doeltreffendheid van de organisatie worden onder de loep genomen. Maar welke eisen stelt de norm aan de directiebeoordeling en hoe stel je een directiebeoordeling efficiënt op?

Op woensdag 14 juni en vrijdag 16 2023 organiseert Clear in samenwerking met Phronesys uit België een workshop over het plannen, uitvoeren en opvolgen van directiebeoordelingen. Naast een opfrissing van theoretische kennis, leert u de beste manier om de directiebeoordeling uit te voeren aan de hand van praktische voorbeelden.

Inhoud
Deze workshop is bedoeld voor directeuren, HSEQ-medewerkers en iedereen die binnen hun organisatie verantwoordelijk of betrokken zijn bij directiebeoordelingen. Deze workshop biedt een stevige basis voor een goede voorbereiding, uitvoering en rapportage van een directiebeoordeling.

Gedurende deze dag tonen we u de verschillende stadia in de uitvoering van de directiebeoordeling, zowel theoretisch als met praktische cases. Ook zal in enkele gevallen gebruik gemaakt worden van de Phronesys software.

• We duiken de theorie in van de VCA en voornaamste ISO-normen (ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001) als inleiding of opfrissing van de inputeisen en begrippen.
• U leert waarop u moet letten bij het plannen van directiebeoordelingen, via onder meer templates en automatische data uit uw systeem.
• Opzet van slimme rapportagevormen om effectieve management reviews uit te voeren.
• De beste manier om resultaten op een begrijpelijke manier te rapporteren en deze vervolgens op te volgen via o.a. doelstellingen en KPI’s om continu te verbeteren.

Doelgroep
Directieleden, HSEQ Managers/Officers en iedereen die een bijdrage wil leveren aan de verbetering van het managementsysteem.
Nog nooit een directiebeoordeling uitgevoerd of juist al veel jaren ervaring? Tijdens de workshop wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de situatie en achtergrondkennis van de deelnemers. De trainer speelt waar mogelijk in op de situatie van uw organisatie en op de normen die voor u van toepassing zijn.
We raden aan om met meerdere personen van de organisatie deel te nemen. Een goede directiebeoordeling is immers veel meer dan alleen het maken van een goede inhoud. Het gaat er uiteindelijk om wat ermee wordt gedaan. En daarvoor is betrokkenheid en een goed draagvlak van groot belang.

Resultaat
Na het volgen van deze workshop, beschikt u over de juiste basiskennis en vaardigheden om een directiebeoordeling goed voor te bereiden, uit te voeren en te rapporteren. Een praktische training, waarmee u direct aan de slag kunt.
U krijgt na het volgen van deze workshop een ClearIT/Phronesys-certificaat van deelname.

Logistiek
De sessie van 14 juni in Torarica is volgeboekt.

Er is een extra sessie in Marriott op vrijdag 16 juni.

De inloop is vanaf 08.00uur en we eindigen rond 16.00uur.
Wij bieden u een gezamenlijke lunch aan in het restaurant van Marriott.
Uw investering per deelnemer bedraagt slechts € 95,- exclusief BTW.

Recente Berichten