Training ITIL®4 Foundation -incl. examen

Verdiep je begrip van IT-servicemanagement en bijbehorende terminologie, en behaal een internationaal erkend certificaat.

Inleiding

Bij Clear IT Solutions hebben we ons altijd ingezet om je de meest relevante en up-to-date IT-trainingen aan te bieden.

We zijn blij je te kunnen informeren dat we, in samenwerking met Erik van Eeden, binnenkort een ITIL® 4 Foundation-training organiseren. Deze training biedt een uitgelezen kans om je kennis van IT-servicebeheer te verbreden en te verdiepen.

ITIL®, of Information Technology Infrastructure Library, biedt een raamwerk van processen en concrete handvatten om je IT-organisatie in te richten en te beheren. ITIL® 4 Foundation bouwt voort op de huidige ITIL®-versies en biedt een flexibele en praktische basis voor de ondersteuning van organisaties in de moderne digitale wereld.

Tijdens deze training zal de kernfocus liggen op het service-waardesysteem en het vier-dimensiemodel, twee cruciale concepten in ITIL® 4. Deze training zal je meer kennis geven van de begrippen in dit model en zal je de samenhang tussen de onderwerpen en begrippen helpen begrijpen.

De training bereidt je ook voor op het officiële ITIL® 4 Foundation-examen, een waardevolle certificering die uitstekende mogelijkheden biedt om jouw IT-organisatie verder te professionaliseren en je carrière naar een hoger niveau te tillen.

Bij Clear IT Solutions geloven we dat deze training een waardevolle investering is, of je nu de effectiviteit van je IT-organisatie wilt verbeteren of je professionele vaardigheden wilt verbeteren.

Doelstelling

Het doel van de “ITIL® 4 Foundation” training is om de deelnemers een grondig begrip te geven van de principes en concepten van ITIL® 4, inclusief het service-waardesysteem en het vier-dimensiemodel. Deze kennis wordt vervolgens toegepast om praktische strategieën en technieken te begrijpen voor effectief IT-servicebeheer.

Daarnaast bereidt de training de deelnemers voor om met succes het ITIL® 4 Foundation-examen af te leggen en een erkende certificering te behalen. Deze certificering kan bijdragen aan de professionalisering van hun IT-organisaties en kan helpen hun loopbaan in IT-servicemanagement te bevorderen.

In de loop van de training zullen de deelnemers ook vaardigheden ontwikkelen op het gebied van probleemoplossing, besluitvorming en strategische planning in de context van IT-servicemanagement. Hierdoor zullen ze beter in staat zijn om uitdagingen in hun huidige en toekomstige IT-rollen aan te pakken.

Doelgroep
 

 1. IT-professionals: Personen die al werken in de IT, in functies zoals IT-beheerders, IT-consultants, IT-projectmanagers, IT-supportmedewerkers, enz., kunnen baat hebben bij de kennis en vaardigheden die in deze training worden aangeboden. De ITIL® 4 Foundation-training kan helpt je om je huidige werkmethode te verbeteren en je carrière vooruit te helpen.
 2. Personen die streven naar een carrière in IT-servicemanagement: Personen die graag een rol willen spelen in IT-servicemanagement, maar nog geen ervaring hebben, kunnen deze training gebruiken als een instappunt in de IT. De training biedt een sterke basis in ITIL®-principes, die hen je helpen om in de toekomst geavanceerdere rollen in IT-servicemanagement te vervullen.
 3. Leiders en managers in IT: Leiders en managers in IT-organisaties, waaronder CIO’s, IT-directeuren, en teamleiders, kunnen ook profiteren van de training. De principes en praktijken die in ITIL® 4 worden onderwezen, en kunnen je helpen om teams en processen effectiever te leiden.
 4. Business professionals: Business professionals die samenwerken met IT-teams en een beter begrip willen krijgen van IT-servicemanagement kunnen ook baat hebben bij deze training. Dit kan je helpen om beter samen te werken met je IT-collega’s en om de waarde die IT aan je organisatie levert, te maximaliseren.

Programma

Blok 1: Inleiding en Kernbegrippen

 • Welkom en Introductie
 • Wat is ITIL® 4 en Waarom is het Belangrijk?
 • Basisprincipes en Terminologie

Blok 2: Het Service Waardesysteem (SVS), de Service Waardeketen (SVC) en de vier dimensies

 • Wat is het SVS en waarom is het belangrijk?
 • Componenten van het SVS
 • Hoe het SVS werkt in een IT-omgeving
 • Wat is de Service Value Chain?
 • De zes activiteiten van de Service Value Chain
 • Het Vier-Dimensiemodel

Blok 3: De principes (guiding principles)

 • Om IT-servicemanagement toe te passen heeft ITIL zeven Principes die men altijd moet toepassen. Deze worden toegelicht inclusief de zaken die hierbij horen. 

Blok 4: De Practices (processen)

 • Overzicht van ITIL® practices
 • Gedetailleerd overzicht van geselecteerde ITIL®-practices
 • Hoe ITIL®-practices de waardeketen ondersteunen
 • Het belang van continue verbetering
 • Globaal inzicht in een aantal andere ITIL®-practices (processen)

Blok 5: Examenvoorbereiding en Afsluiting

 • Herhaling van de belangrijkste concepten
 • Voorbereiding en tips voor het ITIL® 4 Foundation-examen
 • Afsluitende opmerkingen en volgende stappen

Examen

Het ITIL® 4 Foundation-examen is de eerste stap op je reis naar het begrijpen van het ITIL®-framework, een standaardbenadering voor IT-servicebeheer wereldwijd.

Examenformaat: Het ITIL® 4 Foundation-examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen, waarbij elke vraag één correct antwoord heeft. De vragen zijn bedoeld om je begrip te testen van de ITIL 4-begrippen, terminologie, structuren en kernprincipes.

Het examen is alleen on-line Via de bij ons in de prijs opgenomen Voucher (ver onder de officiële prijs) kun je na registratie en het vinden van je tijdslot het ITIL® 4 Foundation-examen online doen bij PeopleCert. Hiervoor zijn er een aantal voorbereidingen nodig (technisch en operationeel) die tijdens de training worden toegelicht. 

Tijdsduur: Het examen duurt 60 minuten. Kandidaten voor wie Engels niet hun eerste taal is, kunnen in aanmerking komen voor extra tijd.

Passcore: Je moet ten minste 26 vragen correct beantwoorden (oftewel 65%) om het examen te behalen. Na succesvolle afronding ontvang je een ITIL® 4 Foundation-certificaat.

Voorbereiding: Het is aan te raden om deel te nemen aan een geaccrediteerde trainingscursus, zoals onze ITIL® 4 Foundation-training, om je voor te bereiden op het examen. Tijdens de cursus krijg je een grondig overzicht van het ITIL-raamwerk en bestudeer je alle relevante concepten en termen die je nodig hebt om het examen met succes af te ronden.

Wat na het examen? Als je eenmaal je ITIL® 4 Foundation-certificaat hebt behaald, ben je klaar om de diepere niveaus van het ITIL®-raamwerk te verkennen. Er zijn verschillende geavanceerde ITIL®-certificeringen die je kunt volgen, afhankelijk van je carrièredoelen en -interesses. Deze kunnen variëren van ITIL® 4 Managing Professional (MP) tot ITIL® 4 Strategic Leader (SL). En niet te vergeten de gloednieuwe ITIL® 4 Practitioners.

Investering
Je investering voor deelname bedraagt EUR 995,- per persoon exclusief BTW. In de prijs zijn inbegrepen de lessen, lesmateriaal, versnaperingen, lunches en een examenvoucher.

Logistieke en overige informatie
De training wordt verzorgd op maandag 14 en dinsdag 15 augustus  van 08.30-16.00 uur in Courtyard by Marriott. De inloop start om 08.00uur.

Om een goede interactie en kennisuitwisseling te garanderen is het aantal deelnemers beperkt tot 10, schrijf je dus vandaag nog in om verzekerd te zijn van een plaats.
 

Recente Berichten